mecholl, wywaliło błąd na świecach
Świece żarowe Octavia II 1.9 TDI
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez pawelpapświece można woltomierzem zmierzyć.... nie pamiętam jakie ma dawać napięcia ale jak sprawdzisz dobrą to będziesz wiedział
Komentarz
-
-
Possible Solutions
Check Glowplug for Cylinder 2 (Q11)
Check Wiring/Connectors from/to Glowplug for Cylinder 2 (Q11)
Check Automatic Glow Time Control Module (J179)
Czyli sprawdz świecę, kabelek i moduł... Czyli sprawdź wszystko co ze świecą związane :diabelski_usmiech
Biszczu po wymianie świec u Ciebie, skasowaniu błędu problem już nie wystąpił?
Komentarz
-
-
gobowski, u mnie po podłączeniu kompa pokazało błąd świec na 1,2,3 cylindrze. dzisiaj się za nie zabrałem i zostały wykręcone. wszystkie świece na 4 cylindrach były czarne. postanowiłem wiec sprawdzić twoim sposobem z żarówką i... na wszystkich świeci. Moje myśli zostały skierowane na listwę. Wiec sprawdziłem, zamiast do plusa akumulatora podłączyłem do fajki z listwy po kolei. Na wszystkich świeciło. Zastanawiam się co teraz robić, samochód na razie pali normalnie ale może to dla tego ze stoi w garażu, Proszę o jakieś porady. Zdjęć świec niestety nie zrobiłem ale wyglądają jak w poście u Biszczu, http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=495.
Pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
-
Biszczu, we wtorek podłączałem komputer. Błędy wykazało ale je skasowaliśmy, próbowaliśmy uruchomić kila razy silnik aby zobaczyć czy coś wykaże, ale nic się nie pojawiło ( silnik był uruchomiony na chwile ). Już poważnie rozważam wymianę świec ale myślę czy nie ma jakiejś innej przyczyny.
pozdrawiam1) Skoda Felicja 1,3 Lxi -97 jest :-)
2) Skoda Octavia II 1,9 TDI -04 jest :-)
3) Skoda Octavia I RS 1.8T -04 jest :-D
4) Skoda Fabia 1,2 TSI DSG -2016 jest :-)
Komentarz
-
Komentarz